Vår historie

Fleskepannekaker siden 1967

I 1967 ønsket kjøtthandler Medina Kjøtt å øke omsetningen på sitt egenproduserte bacon. Pannekaker ble løsningen!

Gudrun Revheim jobbet på den tiden hos Medina Kjøtt på Laksevåg. Hun jobbet i kjøttdisken, hovedsakelig med fremlegging og salg av pølser. Hun var opprinnelig ikke så mye i produksjonen, men ble satt som ansvarlig for å lage en pannekakerøre som skulle ta Laksevåg med storm.

Etter mye prøving og feiling, ble det etter hvert klart at hun måtte påvirke prosessen allerede i produksjonen av baconet.
Og etter den tid ble det produsert et eget bacon som kun skulle til produksjon av «Gudruns Pannekaker».

Det er dette som i dag er grunnlaget for den hemmelige pannekakeoppskriften vår.

Årene gikk og Medina Kjøtt ble etter hvert en dagligvarebutikk med kjøttdisk og varm ferdigmat disk. I løpet av 90-årene tok kjedene over dagligvarebransjen. I 2015 var butikken på Laksevåg blitt en Kiwibutikk, og de valgte å legge ned det som nå var igjen av den gamle ferskvaredisken.

De siste 10 årene hadde Tom Rune Solheim vært ansatt butikksjef hos Kiwi. Han valgte da å kjøpe opp det gamle pannekakeutstyret, kjøpte en Jokerbutikk på Søfteland, og flytte produksjonen dit.

Det første året på Søfteland solgte vi bare 3.984 fleskepannekaker. Vi som jobbet i butikken satte oss da et mål om at vi i 2017 skulle klare å selge 10.000 stk. Alle i butikken og til og med kunder ble engasjerte i dette. Vi endte på 19.606 solgte fleskepannekaker!

I dag selger Joker Søfteland over 100.000 pannekaker hvert år, og omsetter for over 4 millioner kroner i pannekaker hvert år.
Vi er nå Norges største på varme fleskepannekaker!

Funfact: Visste du at en av de som er ansvarlig for pannekakene i dag, Helin, er barnebarnet til Gudrun, som utviklet den hemmelige pannekakeoppskriften i 1967?